Uutinen

Sähkönmittauksessa siirryttiin vartin ajanjaksoon

Sähkön tuotantoa ja kulutusta siirryttiin mittaamaan sähkömarkkinoilla 22. toukokuuta alkaen 15 minuutin tarkkuudella. Muutos ei vaikuta sähkösiirtosopimuksiin tai laskutukseen.
Kuvassa mies huomiovaatteet päällä lukee tablettia, taustalla ilmasähköverkkoja.

Tarkempi seuranta auttaa ennakoimaan sähkön kulutusta ja tuotantoa, joka perustuu yhä enemmän uusiutuviin ja vaihteleviin energialähteisiin, kuten tuuleen ja aurinkoon.

Sähkön tuotannon ja kulutuksen tulee vastata joka hetki toisiaan. Varttimittauksen käyttöönoton jälkeen sähköntuotantoa voidaan suunnitella ja mitoittaa entistä tarkemmin kulutustarpeen mukaan.

Muutos näkyy datahubissa, kaikki muu pysyy ennallaan

Muutos ei vaadi Kajaven asiakkailta toimia. Varttimittaukseen siirtyminen näkyy valtakunnallisessa järjestelmässä, Datahubissa, jossa voit jatkossa seurata omaa sähkönkulutustasi vartin tarkkuudella tunnin mittausjakson sijaan, jos sinulla on uudenlainen sähkömittari. Jatkamme sähkömittareiden vaihtamista uudet vaatimukset täyttäviin mittareihin normaalin aikataulun mukaan. Varttimittaus ei vaikuta toistaiseksi sähkönsiirtosopimukseesi tai laskutukseen.

Olemme Kajavella valmistautuneet muutokseen ja vaihtaneet asiakkaidemme sähkömittareita uudenlaisiin laitteisiin, jotka seuraavat sähkönkulutusta vartin tarkkuudella. Kolmasosa Kajaven verkkoalueella olevista mittareista on jo vaihdettu, ja työ jatkuu.

Laskutamme samaan tapaan kuin ennenkin

Varttimittaus ei vaikuta Kajaven laskutukseen, joka on edelleen tuntiperusteista. Kotitalouksissa olevat sähkömittarit lähettävät mittaustiedot Kajavelle, ja luomme laskun näiden tietojen perusteella. Kajave huolehtii tiedonsiirrosta Datahubiin.