Sähköliittymän muutokset

Onko talosi, yrityksesi tai loma-asuntosi tilanne ja terve muuttunut? Lue lisää!
Miten sähkösopimustyypit eroavat toisistaan?

Sähköliittymän siirto

Sähköliittymä ei siirry kiinteistön uudelle omistajalle automaattisesti esimerkiksi kiinteistökaupassa tai perinnönjaossa. Siksi liittymissopimuksen siirrosta kannattaa aina mainita muutostilanteen asiakirjassa, esimerkiksi kauppakirjassa tai perinnönjakokirjassa.

Kiinteistön uuden omistajan tulee ottaa yhteyttä asiakaspalveluumme mahdollisimman pian omistajanvaihdoksen jälkeen. Voit aloittaa sähköliittymän omistus- ja sopimusoikeuden siirtämisen tällä lomakkeella. Tarvitsemme muutostilanteesta asiakirjan, jossa sovitaan liittymän siirtymisestä. Mikäli sähköliittymän siirrosta ei ole sovittu edellä mainitussa asiakirjassa, liittymä tulee siirtää uudelle omistajalle kaikkien osapuolten allekirjoituksin erillisellä sopimuksella. Käytämme sopimusasioinnissa pääsääntöisesti sähköistä allekirjoitusta. Emme peri sopimuksen siirtämisestä maksua. 

Sähköliittymän siirto koskee kaikkien kiinteistöjen, muun muassa omakotitalojen ja vapaa-ajan asuntojen omistajanvaihdoksia. Kerros- ja rivitalohuoneistoilla ei ole omia sähköliittymiä, vaan liittymä on kiinteistön yhteinen ja taloyhtiön omistama. Sähköliittymät kuuluvat kiinteistökaupan yhteydessä varainsiirtoveron piiriin.

Liittymän ylläpito

Liittymäsi kannattaa siirtää ylläpidolle, mikäli kiinteistössäsi ei ole tarvetta sähkölle, mutta haluat säilyttää valmiudet myöhempää käyttöä varten. Kun liittymä on ylläpitotilassa, maksat vain verkkopalveluhinnaston mukaista ylläpitomaksua. Edellytyksenä tälle on ylläpitosopimuksen tekeminen, sähköntoimituksen katkaisu ja mittalaitteen poisto, josta veloitamme palvelumaksun.

Kun haluat ottaa liittymän uudelleen käyttöön, veloitamme siitä mittalaitteen asennusmaksun verkkopalveluhinnaston mukaisesti. Tällöin sähköurakoitsijasi on tehtävä tarkastus sähkölaitteistollesi ja toimitettava yleistietolomake tekniseen palveluumme ennen liittymän uudelleenmittarointia ja kytkentää.

Mikäli uutta liittymää ei oteta käyttöön liittymän valmistumisesta seuraavan kalenterivuoden loppuun mennessä, veloitamme liittymästä ylläpitomaksua siihen saakka, kunnes se otetaan käyttöön.

Liittymän purku

Jos kiinteistön sähkönkäyttö on loppunut eikä sähkölle ole tarvetta myöskään tulevaisuudessa, omistaja voi irtisanoa liittymän. Mikäli samalle kiinteistölle halutaan ottaa sähköt myöhemmin uudelleen, veloitamme sähköliittymästä vähintään liittymishinnaston mukaisen maksun.

Liittymän purun yhteydessä palautamme liittymissopimuksen mahdollisen palautuskelpoisen osan vähennettynä purkukustannuksilla.

Sähköliittymän siirto

Liittymähinnasto