Näin kaadatat puut turvallisesti sähkölinjojen läheltä

Suunnitteletko puun tai puiden kaatamista sähkön ilmajohdon läheltä? Tiesithän, että sähkölinjan vieressä kasvavien puiden kaataminen pitää antaa ammattilaisen tehtäväksi.
Puunkaato sähköverkon lähellä

Ota ensimmäiseksi yhteyttä ammattitaitoiseen metsuriin, joka osaa arvioida, miten työ tehdään turvallisesti sähköjohtoja vahingoittamatta.

Metsurin arvioitua tilanteen voit pyytää meiltä puunkaatoluvan alla olevalla lomakkeella. Voit myös soittaa meille arkisin ma­–pe klo 9–17 numeroon 010 192 800.  Suosittelemme, että olet meihin yhteydessä vähintään kahta viikkoa ennen suunniteltua kaatoa.

Mikäli puut sijaitsevat lähellä keski-tai suurjännitelinjoja, sähköasentajamme tulevat veloituksetta paikan päälle varmistamaan johtojen kannalta turvallisen kaadon. Keski- tai suurjännitelinjan tunnistaa kolmesta selvästi toisistaan erillään olevasta johtimesta. Johtimien etäisyys toisistaan on vähintään kymmeniä senttejä.

Muista, että tontin omistajana olet vastuussa kaadon turvallisuudesta. Jos puu tai puita on kaadettu luvatta ja sähkölinja vahingoittuu, olet velvollinen maksamaan vahingosta aiheutuneet kulut.

Pysy kaukana vaurioituneesta sähkölinjasta

On hengenvaarallista yrittää itse poistaa sähkölinjan päälle kaatunutta puuta. Puiden raivaus sähkölinjalta kuuluu aina ammattilaisille, sillä työ on vaativaa ja vaarallista niin tekijälle kuin sähköverkollekin.

Vahingon sattuessa soita heti vikailmoitusnumeroomme 0800 9 2500, jossa palvellaan 24/7. Odota, että puheluusi vastataan tai että se yhdistyy nauhoitettuun häiriöinfoon, jonne voit jättää viestin esimerkiksi kaatuneen puun sijainnista.

Muista pysyä mahdollisimman kaukana vaurioituneesta linjasta, äläkä koske maahan pudonneisiin johtoihin. Varmista myös, ettei kukaan muukaan pääse johtoihin käsiksi, ennen kuin paikalle saadaan apua.

Ota meihin yhteyttä!

Jos metsurisi ei voi kaataa puuta, ota yhteyttä ensisijaisesti oheisella lomakkeella tai soita numeroon 010 192 800. Puunkaadon neuvonta palvelee arkisin kello 9–17.

Muistathan aina, ettei sähkölinjaan kaatunutta puuta saa hengenvaaran vuoksi itse yrittää poistaa. Soita havainnoista vikailmoitusnumeroomme 0800 9 2500. 

puu kallellaan

Puunkaadon yhteydenotto

*
*
*
*
*
Liitä halutessasi kartta tai valokuva.
Vain yksi tiedosto.
Rajoitus: 64 MB.
Sallitut tiedostotyypit: gif, jpg, png, bmp, eps, tif, pict, psd, txt, rtf, html, odf, pdf, doc, docx, ppt, pptx, xls, xlsx, xml, avi, mov, mp3, ogg, wav, bz2, dmg, gz, jar, rar, sit, svg, tar, zip.
*
olen lukenut tietosuojaselosteen ja hyväksyn siinä olevat ehdot.