Uutinen

Sähkömittareiden vaihto on alkanut

Sähköyhtiö Kajave uusii asiakkaidensa sähkömittareita, jotka ovat olleet käytössä yli kymmenen vuotta kevään 2023 aikana. Ennen mittarin vaihtoa urakoitsija ottaa yhteyttä asiakkaaseen ja sopii asennusajan.
Vaihtovuorossa oleva valkoinen sähkömittari

Kajave omistaa omalla toimialueellaan käytettävät sähkön mittauslaitteet ja huolehtii myös niiden vaihdosta. Nyt vaihtovuorossa ovat MH40- ja E120M-mittarit, jotka ovat olleet käytössä yli 10 vuotta. Samalla vaihdetaan myös muutamia uudempia mittareita, joiden luentatekniikassa on huomattu ongelmia tai joiden luentatekniikka ei palvele nykyisiä sähkömarkkinoita.

Mittareita vaihdetaan pitkin vuotta 2023

Vaihtoja tehdään parhaillaan muun muassa Kajaanin, Kuhmon, Sotkamon ja Vuokatin alueella. Vaihtotyöt jatkuvat kesällä myös niissä kohteissa, joihin ei pääse talviaikaan, esimerkiksi vapaa-ajan asunnoilla.

Mittareiden vaihdosta vastaa kaksi urakoitsijaa. Kajaanin alueella toimii Eltel Networks Pohjoinen Oy ja Sotkamon, Vuokatin ja Kuhmon alueella urakoitsijana toimii Enerke Oy.

Tarkkaa aikataulua mittarivaihdon ajankohdasta ei voi antaa, koska asentajat saattavat joutua välillä korjaustöihin esimerkiksi vikatapausten takia.

Oman sähkömittarin vaihtoaikataulun voi selvittää Kajaven sivuilta löytyvästä työmaakartasta. Kartta näyttää, millä alueilla mittareita vaihdetaan. Se päivittyy jatkuvasti töiden edetessä.

Näin käytät hankekarttaa.

Urakoitsija ottaa yhteyttä

Ennen mittarin vaihtoa urakoitsija ottaa yhteyttä asiakkaaseen ja sopii asennusajan. Verkkopalveluehtojen mukaan sähkönkäyttäjän on sallittava yhtiön valtuuttamien henkilöiden pääsy sähkömittarille esimerkiksi mittarin luennan ja vaihdon vuoksi.

Jos yhteydenottoa ei kuulu, kaikki on kunnossa ja vaihto tapahtuu suunnitelman mukaan myöhemmin. Urakoitsijaan saa tarvittaessa yhteyden myös Kajaven teknisen asiakaspalvelun kautta.

Kaikilla asentajilla on henkilökortit ja myös Kajaven valtakirja vaihdon tekemiseen. Asentajat liikkuvat Enerken tai Eltelin autolla.