Kaapelinäyttö

Tilaa aina maksuton kaapelinäyttö ennen maankaivuuta.
Kajave maakaapelointi

Kysy ennen kuin kaivat, tiedä ennen kuin toimit

Isompien urakoiden ja myös kotitalouksien pientyömaiden yhteydessä tehtävät maankaivuut saattavat vioittaa tai jopa katkaista sähköverkon maakaapeleita. Tilaa aina ilmainen kaapelinäyttö ennen kuin ryhdyt kaivamaan. Kajaven maakaapeleiden ja asiakkaiden omistamien liittymiskaapelien näyttö on maksutonta.

Ole liikkeellä hyvissä ajoin ja tee kaapelitiedustelu viimeistään neljä arkipäivää ennen kaivamisen aloittamista. Mikäli näyttöalueella työskentely vaatii erityisjärjestelyjä tai se koskee vesialueita, on tiedustelu suositeltavaa tehdä kaksi viikkoa ennen töiden aloitusta. Näissä tapauksissa on myös hyvä ottaa etukäteen yhteyttä kaapelinäyttöjä tekevän Geomatikkin asiakaspalveluun.

Verkkoselvitys.fi-asiakasportaalia käyttämällä varmistat, että kaapelitiedustelusi rekisteröityy mahdollisimman tarkasti ja tulee samalla käsitellyksi nopeasti ja virheettömästi. Asiakasportaalissa voit seurata kaapelitiedustelujesi etenemistä sekä nähdä aiemmat tiedustelusi dokumentteineen.

Mikäli kaivutyötä tehdään alle metrin päässä kaapelista, työ tulee tehdä käsikaivuna.

Jos kaikista varotoimenpiteistä huolimatta kaivuutöissä käy vahinko tai kaivannosta paljastuu yllättäen kaapeleita, pitää kaapelin läheisyydestä poistua välittömästi ja kaivajan tulee ilmoittaa asiasta viipymättä sähköverkkoyhtiölle. Vaikka kaapeli ei olisi vahingon seurauksena näkyvästi vaurioitunut, tulee ilmoitus verkkoyhtiölle tehdä silti. Esimerkiksi kova paine ja ohut viiltokin voi aiheuttaa kaapeliin piilevän vian.

 

Sähköverkkomme toimialueeseen kuuluu Hyrynsalmi, Kajaani, Kuhmo, Paltamo, Puolanka, Ristijärvi, Sotkamo, Suomussalmi, Pyhäntä sekä entisen Kestilän kunnan alue Siikalatvan kunnassa.