Kaapelinäyttö

Oletko ryhtymässä kaivutöihin? Varmista mahdollisten maakaapeleiden sijainti tekemällä maksuton kaapelitiedustelu.
Kajave maakaapelointi

Kysy ennen kuin kaivat, tilaa kaapelinäyttö niin tiedät

Isompien urakoiden ja myös kotitalouksien pientyömaiden yhteydessä tehtävät maankaivut saattavat vioittaa tai jopa katkaista sähköverkon maakaapeleita.

Muista tehdä kaapelitiedustelu Geomatikkin verkkoportaalissa  viimeistään neljä arkipäivää ennen kaivamisen aloittamista. Jos mahdollinen kaapelinäyttö vaatii erityisjärjestelyjä esimerkiksi vesistön vuoksi, on tiedustelu suositeltavaa tehdä kaksi viikkoa ennen töiden aloitusta. Erityistapauksissa voit olla yhteydessä Geomatikkin asiakaspalveluun.

Portaalia käyttämällä mahdollistat kaapelitiedustelusi nopean ja virheettömän käsittelyn. Voit seurata asiasi etenemistä ja nähdä aiemmat tiedustelusi dokumentteineen.

Täytä kaapelitiedustelua varten lomake verkkoselvitys.fi-sivustolla. Ensimmäisellä kerralla tarvitset tunnistautumista varten verkkopankkitunnukset henkilöllisyytesi varmistamiseksi. Vahva tunnistautuminen liittyy kriittisen infrastruktuurin turvaamiseen. Lomakkeella kysytään tilaajan yhteystietoja sekä täytetään tarkat tiedot kaivupaikasta ja kaivamisen syistä.

Kun kaapelitiedustelu on rekisteröitynyt järjestelmään, saat tunnisteen, jonka avulla saat tietoa asian etenemistä portaalissa tai puhelimitse asiakaspalvelusta. Tarvittaessa saat apua lomakkeen täyttämiseen puhelimitse Geomatikkin asiakaspalvelusta.

Jos kaikista varotoimenpiteistä huolimatta kaivutöissä käy vahinko tai kaivannosta paljastuu yllättäen kaapeleita, pitää kaapelin läheisyydestä poistua heti. Kaivajan pitää ilmoittaa asiasta viipymättä sähköverkkoyhtiölle. Vaikka kaapeli ei olisi näkyvästi vaurioitunut, on ilmoitus verkkoyhtiölle tehtävä piilevien vikojen varalta.

Kajaven sähköverkkoalueeseen kuuluvat Hyrynsalmi, Kajaani, Kuhmo, Paltamo, Puolanka, Ristijärvi, Sotkamo, Suomussalmi, Pyhäntä sekä entisen Kestilän kunnan alue Siikalatvan kunnassa.

Tilaa kaapelinäyttö verkkoselvitys.fi-portaalista. Apua portaalin käyttöön saat puhelimitse numerosta 075 7580 700.