Uutinen

Lumikuormasta johtuneet viat on saatu korjattua

Kainuun alueella sähkölinjoille kertyneen lumikuorman ja linjoille kaatuneiden puiden aiheuttamat sähkönjakeluhäiriöt on pääosin saatu korjattua.
tykkulumi

Keskiviikkona alkanut sään vaihtelu, lauhtuminen ja kovat tuulet aiheuttivat ongelmia sähkönjakeluun Kainuussa.  Hetkellinen häiriö Pyhännällä ja Siikalatvan Kestilän alueella vei sähköt enimmillään 3 300 asiakkaalta neljän minuutin ajaksi.  Häiriöt on nyt saatu korjattua.

Töitä on tehty läpi vuorokauden, jotta sähköt on saatu palautettua asiakkaille, kertoo käytönjohtaja Marko Manninen Kajavelta.

Sää lauhtui ja sulatti lunta johdoilta vain alavilla mailla, muualla lumikuormaa kertyy edelleen sähköjohdoille. Lumikuorma voi aiheuttaa vikoja vielä lähivuorokausien aikana, ja niiden korjaukseen on varauduttu.

Kuurapartiointi ja lumen kopistelu johdoilta jatkuu tänään ja ensi viikolla. Helikopteri paikantaa mahdollisia vikapaikkoja ja sahaushelikopteri avustaa sähkölinjoille taipuneiden puiden raivauksessa.

Ilmoita johtojen päälle kaatuneista puita

Jos huomaat sähköjohdoille kallistuneita puita tai alas painuneita johtoja, pyydämme, että ilmoitat havaintosi meille. Hengenvaaran vuoksi lunta eikä kallistuneita puita saa yrittää poistaa omatoimisesti.

Soita Kajaven maksuttomaan vikailmoitusnumeroon 0800 9 2500 (24 h). Odota, että puheluusi vastataan tai se yhdistyy nauhoitettuun häiriöinfoon, jonne voit jättää viestin esimerkiksi kaatuneen puun sijainnista.

 

Vahingonkorvausilmoituksia voi tehdä verkkosivuillamme 14.1. alkaen. 

Yli 12 tuntia kestäneet sähkökatkokset kuuluvat vakiokorvauksen piiriin. Summa hyvitetään asiakkaalle siirtolaskun yhteydessä automaattisesti, eikä se vaadi asiakkaalta mitään toimenpiteitä. 

Sähköverkon ajantasaisen tilanteen voi tarkistaa Kajaven sähkökatkokartalta.
 

Lisätietoja medialle
käytönjohtaja Marko Manninen +358 50 401 5198