Ilmoita sähköliittymän siirrosta

Teitkö talokaupat? Tiesithän, että kun omakotitalon tai kesämökin omistaja vaihtuu, on sen yhteydessä tärkeää ottaa huomioon myös eri liittymien kuten vesi-, viemäri- ja sähköliittymien omistuksen muuttuminen.
Keittiö

Sähköliittymä on irtainta omaisuutta, joka ei automaattisesti siirry uudelle omistajalle. Siirrosta tehdään erillinen sopimus.

Liittymän siirtymisestä uudelle omistajalle on hyvä mainita kauppa-, lahja- ja/tai perinnönjakokirjassa ja niin pian kuin mahdollista, uuden omistajan tulee ilmoittaa sähköliittymän siirrosta Kajavelle. Kun toisena osapuolena on kuolinpesä, tarvitsemme myös kopion testamentista, perunkirjasta tai jakokirjasta. Käsittelemme tietoja luottamuksellisesti ja vain asian tarvitseman käsittelyn ajan. Arkaluonteiset tiedot, kuten kauppasumman, voit peittää.

 

Helpoiten ilmoitat muutoksesta alla olevalla lomakkeella

  1. Täytä kohdat huolellisesti ja erityisesti yhteystietosi, jotta voimme tarvittaessa ottaa sinuun yhteyttä lisätietoja varten.
  2. Liitä mukaan vaadittavat liitteet:
    - Koko asiakirja, jossa liittymän siirrosta on mainittu (esim. kauppa- ja/tai lahjakirja)
    - Kopio testamentista, perunkirjasta tai jakokirjasta, kun toisena osapuolena on kuolinpesä 
    - Valtakirja, jos omistajia on useita ja yksi henkilö hoitaa asiaa muiden puolesta. Voit käyttää mallina alla olevaa pohjaa.

3. Kun olemme tarkistaneet liittymän tiedot, lähetämme liittymissopimuksen siirtosopimuksen allekirjoittamista varten.

4. Käytämme ensisijaisesti sähköistä allekirjoituspalvelua, Signomia. Saat sähköpostiisi sopimuksen, jonka voit helposti ja turvallisesti allekirjoittaa omilla verkkopankkitunnuksillasi. 

5. Sähköliittymä siirtyy uudelle omistajalle, kun entinen omistaja on maksanut mahdolliset liittymis-, sähkönmyynti- tai verkkosopimukseen liittyvät avoimet laskut sovittuun muutospäivään saakka.

6. Kun sopimus on hyväksytty, saat oman sopimuskappaleesi.