Uutinen

Sähkökatkoja luvassa yöllä Kainuussa

Lauhtuvan sään aiheuttamat sähkökatkot painottuvat Ylä-Kainuuseen.  Vian korjausta tehdään läpi yön.
Sähköjohdoille kertyvä kuura ja lumi saattavat aiheuttaa sähkökatkoja.

Sää lauhtuu Kainuussa ja puiden tykkykuormaa pahentavat jäätävät tihkusateet. Yön aikana sataa lisää lunta. Lumikuorma painaa sähköjohtoja ja saattaa kaataa puita.

Sään takia sähkökatkoja esiintyy varsinkin Suomussalmi, Puolanka Hyrynsalmi, Paltamo -alueilla ja tilanne pahenee yöllä.

- Maastossa on kymmeniä asentajia ja metsureita raivaamassa sähköjohdoille kaatuneita puita ja korjaamassa vikoja. Vian korjausta tehdään läpi yön, kertoo käytönjohtaja Marko Manninen Kajavesta.

Kajavella on sähköverkkoa yhteensä noin 13 500 kilometriä eli yli kolme prosenttia Suomen sähköverkosta.

Ilmoita meille, jos huomaat johtojen päälle kaatuneita puita

Jos huomaat sähköjohdoille kallistuneita puita tai alas painuneita johtoja, pyydämme, että ilmoitat havaintosi meille. Hengenvaaran vuoksi lunta eikä kallistuneita puita saa yrittää poistaa omatoimisesti.


Soita Kajaven maksuttomaan vikailmoitusnumeroon 0800 9 2500 (24 h). Odota, että puheluusi vastataan tai se yhdistyy nauhoitettuun häiriöinfoon, jonne voit jättää viestin esimerkiksi kaatuneen puun sijainnista.
Kiitämme aktiivisia asiakkaitamme vikapaikkojen ilmoituksista. 

Sähköverkon ajantasaisen tilanteen voi tarkistaa Kajaven sähkökatkokartalta. Neuvoja sähkökatkojen varalle löytyy Kajaven verkkosivuilta.

 

Lisätietoja medialle
käytönjohtaja Marko Manninen +358 50 401 5198