Uutinen

Paljonko sähköä kuluu? Löydät tietosi nyt Datahubista

Kajaven asiakkaat voivat seurata omia kulutustietojaan kirjautumalla Datahubiin.
tietoturva

Asiakkaidemme sähkönkulutustiedot siirtyivät vuoden 2023 alusta alkaen Oma Energia -palvelustamme valtakunnalliseen kulutustietojen raportointijärjestelmään Datahubiin.

Datahubissa ovat kuluttaja-asiakkaiden lisäksi myös sähköä myyvät ja siirtävät yhtiöt. Datahubissa näkee omien käyttöpaikkojensa, kuten kodin tai mökin, sähkönkulutustiedot kerralla, vaikka paikat sijaitsisivat eri puolilla Suomea ja niissä olisi eri sähkönmyyjä tai sähkönsiirtoyhtiö.

Kaikilla lakisääteisessä järjestelmässä olevilla toimijoilla on käytössään sama reaaliaikainen data.  Näin Datahub helpottaa myös sähkönmyyntisopimuksen siirtämistä toiselle myyntiyhtiölle.

Sähköverkkoverkkoyhtiöt toimittavat päivittäin kaikkien sähkönkäyttöpaikkojen mittaustiedot Datahub-järjestelmään tunnin tarkkuudella eriteltyinä.

Nyt käyttöön otetun Datahub-järjestelmän jälkeen seuraava uudistus on siirtyminen 15 minuutin mittausjaksoihin vuosina 20232028. Tällöin sähkönkäyttäjät voivat seurata kulutustaan entistäkin tarkemmin. Kajave on jo aloittanut toimenpiteet, kuten mittarien vaihdon ja tiedonsiirron kehittämisen, jotta lyhyempi mittausjakso on tulevaisuudessa mahdollinen. 

Lue lisää Datahubista Kajaven verkkolehdestä

Kirjaudu ja katso omat sähkönkulutustietosi nyt Datahubista.