Uutinen

Kajave vaihtaa sähkömittareita

Sähköyhtiö Kajave uusii asiakkaidensa sähkömittareita kevään aikana. Kajave omistaa omalla toimialueellaan käytettävät sähkön mittauslaitteet ja huolehtii myös niiden vaihdosta.
Ennen mittarinvaihtoa asentajat ottavat yhteyttä sopiakseen asennusajan. Asentajat liikkuvat Enerken tai Eltelin autolla.

"On tärkeää uusia tekniikkaa aina ajanmukaiseksi.”

"Mittarit eivät ole ikuisia. Mittareiden tekninen käyttöikä tulee täyteen, kun ne alkavat olla yli kymmenen vuotta vanhoja”, kertoo palvelupäällikkö Jari Rusanen Kajavelta.

Ikä selviää sähkömittarin kilvestä. Nyt vaihtovuorossa ovat MH40- ja E120M-mittarit, jotka ovat olleet käytössä yli 10 vuotta. Samalla vaihdetaan myös muutamia uudempia mittareita, joiden luentatekniikassa on huomattu ongelmia tai luentatekniikka ei palvele nykyisiä sähkömarkkinoita.

Mittareita vaihdetaan monilla alueilla

Mittareiden vaihdosta vastaa kaksi urakoitsijaa. Kajaanin alueella sekä Puolangalla ja Paltamon alueella urakoitsijana toimii Eltel Networks Pohjoinen Oy. Pohjoisen Kainuun alueella Hallasenahon, Näljängän sekä itäisen Kainuun Kuumun ja Härmänkylän sähköaseman alueella urakoitsijana toimii Enerke Oy.

Näillä alueilla vaihtoja suoritetaan kevään aikana. Vaihtotyöt jatkuvat kesällä niissä kohteissa, joihin ei pääse talviaikaan, esimerkiksi vapaa-ajan asunnoilla. Vaihdot jatkuvan kevään jälkeen muiden muassa Kurimon, Ristijärven ja Pyhännän alueella.

”Tarkkaa aikataulua ei voi antaa, koska asentajat saattavat joutua välillä korjaustöihin esimerkiksi vikatapausten takia”, Rusanen kertoo.

Ennen mittarin vaihtoa urakoitsija ottaa yhteyttä asiakkaaseen ja sopii asennusajan. Verkkopalveluehtojen mukaan sähkönkäyttäjän on sallittava yhtiön valtuuttamien henkilöiden pääsy sähkömittarille esimerkiksi mittarin luennan ja vaihdon vuoksi.

”Jos yhteydenottoa ei kuulu, kaikki on kunnossa ja vaihto tapahtuu suunnitelman mukaan myöhemmin.”

Kaikilla asentajilla on henkilökortit ja myös Kajaven valtakirja vaihdon suorittamiseen. Asentajat liikkuvat Enerken tai Eltelin autolla.

Lue lisää mittarinvaihdosta

Kajaven tekninen asiakaspalvelu auttaa arkisin kello 9-17  puhelinnumerossa 010 192 800 ja sähköpostitse tekninenpalvelu(at)kajave.fi