Uutinen

Kajave tarkastaa sähköverkkoja – kopterilennoista hetkellistä meluhaittaa

Kajave aloittaa jälleen juhannuksen jälkeen sähköverkkojensa rutiinitarkastukset. Helikopterilla tehtävistä tarkastuslennoista aiheutuu hetkellistä meluhaittaa.
Kajave tarkastaa sähköverkkoja säännöllisesti

Maanantaina 27.6. alkavilla lennoilla tarkastetaan keskijännitelinjaa noin 400 kilometrin ja 110 kilovoltin sähkölinjaa 200 kilometrin matkalta. Keskijännitelinjan tarkastuslentoja tehdään Puolangan eteläpuolella, Hyrynsalmen ja Suomussalmen välisellä Sakaran alueella, Suomussalmen taajaman itäalueella sekä Raatteentiellä ja sen pohjoispuolella. 110 kilovoltin sähkölinjat tarkastetaan Vaalan, Kestilän, Pyhännän, Kajaanin ja Sotkamon alueilla.

Helikopteri lentää matalalla, ja tarkastuksista aiheutuu hetkellistä meluhaittaa. Maatilojen sijainti ja niillä olevat tuotantoeläimet huomioidaan lentoreiteillä.

”Vältämme alueita, joilla on tuotantoeläimiä. Emme lennä tarpeettomasti sellaisten alueiden yläpuolella”, kertoo rakennuttamispäällikkö Aki Palo Loiste-yhtiöiltä.

Kajave tarkastaa sähköverkkonsa vuosittain joko maasta tai ilmasta. Tarkastettavat alueet vaihtelevat kunnossapito-ohjelman mukaan.

Tarkastuslennot on tarkoitus saada tehtyä viimeistään 7.7.2022.