Uutinen

Kajave jatkaa sähkömittareiden uusimista

Sähköyhtiö Kajave vaihtaa kesän aikana asiakkaidensa sähkömittareita. Urakoitsija ottaa yhteyttä asiakkaaseen, kun mittarin vaihto on ajankohtainen.
auto

Sähkömittareiden tekninen käyttöikä tulee täyteen, kun ne alkavat olla yli kymmenen vuotta vanhoja. Ikä selviää sähkömittarin kilvestä.

Kajave omistaa omalla toimialueellaan käytettävät sähkön mittauslaitteet ja huolehtii myös niiden vaihdosta. Nyt vaihtovuorossa ovat MH40- ja E120M-mittarit, jotka ovat olleet käytössä yli 10 vuotta. Samalla vaihdetaan myös muutamia uudempia mittareita, joiden luentatekniikassa on huomattu ongelmia tai joiden luentatekniikka ei palvele nykyisiä sähkömarkkinoita.

Mittareita vaihdetaan monilla alueilla

Mittareiden vaihdosta vastaa kaksi urakoitsijaa. Kajaanin alueella sekä Puolangalla ja Paltamon alueella urakoitsijana toimii Eltel Networks Pohjoinen Oy. Pohjoisen Kainuun alueella Hallasenahon, Näljängän sekä itäisen Kainuun Kuumun ja Härmänkylän sähköaseman alueella urakoitsijana toimii Enerke Oy.

Vaihtoja tehdään parhaillaan muun muassa Kurimon, Ristijärven ja Pyhännän alueella. Vaihtotyöt jatkuvat kesällä myös niissä kohteissa, joihin ei pääse talviaikaan, esimerkiksi vapaa-ajan asunnoilla.

Tarkkaa aikataulua mittarivaihdon ajankohdasta ei voi antaa, koska asentajat saattavat joutua välillä korjaustöihin esimerkiksi vikatapausten takia.

Oman sähkömittarin vaihtoaikataulun voi selvittää Kajaven sivuilta löytyvästä työmaakartastaKartta näyttää, millä alueilla mittareita vaihdetaan. Se päivittyy jatkuvasti töiden edetessä.

Urakoitsija ottaa yhteyttä

Ennen mittarin vaihtoa urakoitsija ottaa yhteyttä asiakkaaseen ja sopii asennusajan. Verkkopalveluehtojen mukaan sähkönkäyttäjän on sallittava yhtiön valtuuttamien henkilöiden pääsy sähkömittarille esimerkiksi mittarin luennan ja vaihdon vuoksi.

Jos yhteydenottoa ei kuulu, kaikki on kunnossa ja vaihto tapahtuu suunnitelman mukaan myöhemmin. Urakoitsijaan saa tarvittaessa yhteyden myös Kajaven teknisen palvelun kautta.

Kaikilla asentajilla on henkilökortit ja myös Kajaven valtakirja vaihdon tekemiseen. Asentajat liikkuvat Enerken tai Eltelin autolla.

Lue lisää mittarinvaihdosta

Kajaven tekninen asiakaspalvelu auttaa arkisin kello 9–17 puhelinnumerossa 010 192 800  ja sähköpostitse tekninenpalvelu@kajave.fi