Artikkeli

Kainuulainen sähkönkäyttäjä: kerro meille näkemyksesi tulevaisuuden sähköverkosta!

Keräämme asiakkaidemme kommentteja ja palautetta jakeluverkkomme kehittämissuunnitelmasta toukokuun ajan.
Tule kehittämään tulevaisuuden sähköverkkoa kanssamme! Kuvassa mies kalliolla veden äärellä katselee kaukaisuuteen.

Aurinkopaneelit oman kiinteistön katolla, sähköautot, tuulivoima ja sähkön varastointi ovat tulevaisuutta, kun fossiilisista energiamuodoista luovutaan. Kuulisimme mielellämme, minkälaisia suunnitelmia kainuulaisilla on lähivuosien suhteen esimerkiksi sähköautoiluun tai aurinkopaneeleihin liittyen.

Kehitämme sähköverkkoamme jatkuvasti varmistaaksemme tasapuolisen ja turvallisen sähkönjakelun myös tulevaisuuden tarpeet huomioiden. Suomalaisena sähköverkkoyhtiönä meillä on myös lakiin kirjattu velvoite jakeluverkkomme kehittämisestä. Velvoitteiden noudattamista valvoo Energiavirasto, jolle toimitamme kehittämissuunnitelmamme kahden vuoden välein.

 

Nyt on sinun vuorosi vaikuttaa!

Jotta sähköverkon käyttäjien näkemykset tulevat kuulluksi kehittämistyössä, kehittämissuunnitelma on avoinna kaikkien asiakkaidemme kommenteille, ideoille ja palautteelle 1.-31.5.2024.

Edellisellä kerralla saimme yli sadalta vastaajalta arvokkaita kommentteja erityisesti uusiin sähköntuotannon tapoihin sekä sään ääri-ilmiöihin liittyen. Näkemykset ovat tärkeitä tänäkin vuonna ja otamme kannanotot huomioon viimeistellessämme suunnitelmaamme.

Suunnitelma ja siihen liittyvä kysely löytyy osoitteesta 
https://kajave.kehittamissuunnitelma.fi/
Vastaaminen vie aikaa noin 15 minuuttia.

Kooste asiakaskyselyn tuloksista sekä valmis kehittämissuunnitelma julkaistaan verkkosivuillamme heinäkuun alussa.