Uutinen

Viisituhatta euroa lasten ja nuorten harrastamiseen – Kajave jakoi Taustavoimaa-apurahat

Kajave on jakanut Taustavoimaa-apurahoina yhteensä 5 000 euroa kahdeksalle eri yhdistykselle lasten ja nuorten vapaa-ajan toiminnan tukemiseksi. Päätös tuen saajista tehtiin maaliskuun alussa.
Lapset juoksevat vihreällä nurmikolla puiden alla.

”Olemme iloisia, että lasten ja nuorten harrastustoiminta on alueellamme vilkasta. Saimme tällä kertaa 43 hakemusta, joka on kolmanneksen enemmän kuin viime vuonna. Yli puolet hakemuksista tuli urheilun parista, joten yli puolet tuesta jaetaan urheilutoimintaan", asiakkuuspäällikkö Maarit Tuovinen sähköverkkoyhtiö Kajavesta kertoo.

Apurahaa jaetaan myös paikalliseen lapsi- ja nuorisotyöhön, taiteen ja kulttuurin harrastamiseen sekä luonto- ja erätoimintaan.

Kajaven periaatteena on myöntää apurahaa mahdollisimman monelle taholle ja mahdollisimman monenlaiseen toimintaan, jotta tuki tavoittaa lapset ja nuoret laaja-alaisesti.  

”Mielekäs ja kiva yhteinen tekeminen lisää hyvinvointia. Haluamme tukea monenlaisia harrastusvaihtoehtoja eri puolilla sähköverkkoaluettamme”, Maarit Tuovinen sanoo.

Kajave on tukenut lasten ja nuorten harrastustoimintaa jo lähes kaksikymmentä vuotta. Ensimmäiset apurahat myönnettiin vuonna 2004.

Vuoden 2023 apurahan saavat

Ruhtinansalmen kyläyhdistys ry
Kosken kyläyhdistys ry
Kainuun Kirjailijat ry
Paltamon riistanhoitoyhdistys ry
Vuokatti Team Sport ry
High Five Agility Team ry
Kajaanin Pallokerho ry
Paltamon Urheilijat ry

Taustavoimaa-apurahat

  • Kajave tukee Taustavoimaa-apurahoilla lasten ja nuorten harrastustoimintaa vuosittain 5 000 eurolla.
  • Apurahaa voivat hakea yhdistykset, kerhot, harrastuspiirit ja muut tahot, jotka järjestävät harrastustoimintaa alle 18-vuotiaille lapsille ja nuorille Kajaven sähköverkkoalueella.
  • Tukea voidaan myöntää kullekin hakijalle enintään 700 euroa, eikä sitä makseta yksityishenkilön tilille.
  • Apurahan hakuaika on joulukuun alusta helmikuun loppuun.